неділю, 10 травня 2015 р.

День пам’яті та примирення у Хотинській гімназії

Урочистою ходою гімназисти пройшли вулицями міста та поклали квіти до Меморіалу Слави,  пам’ятників  учасникам молодіжного підпілля та воїнів-інтернаціоналістів, до могил загиблих у роки Другої світової війни у міському парку  та до розташованих на фасаді школи,  меморіальних дощок колишнім учням,  які загинули, виконуючи військовий обов’язок.



У всіх учасників цієї акції на грудях був мак, символ перемоги, який з ініціативи учнівського парламенту гімназисти виготовляли власноруч, готуючись до цієї події. Учні  мали можливість ознайомитися з експонатами виставки предметів Другої світової війни.



 Була проведена урочиста лінійка, присвячена пам’ятним подіям. 



Учасники хореографічного колективу «Сяйво» та вокалісти гімназії, відвідали підшефну військову частину у с.Рідківці Новоселицького району,  де дали святковий концерт для  воїнів, які несуть там зараз службу. Позитивні емоції, подаровані під час виступів маленькими артистами, підняли бойовий дух нашим захисникам, а червоний мак, подарований гімназистами, вселив у їхні серця віру у швидку перемогу над ворогом. До свята  військові отримали продукти харчування, які збирали волонтери гімназії. Після завершення концерту, артисти мали змогу ознайомитися зі зразками зброї, якою користуються наші захисники. 











  

Немає коментарів:

Дописати коментар