вівторок, 12 травня 2015 р.

Ми хочемо без воєн жити! Хай буде мир на всій землі!

8 травня, у День пам’яті та примирення, у Хотинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 відбувся загальношкільний виховний захід «Ми хочемо без воєн жити! Хай буде мир на всій землі!». У гості до своєї альма-матері завітали колишні її випускники, а тепер учасники АТО: Божек О. О., Єлаш В.А., Черней М. А. 


70-та річниця перемоги над фашизмом у Другій світовій війні… Здавалося,  рана у серці країни зарубцювалася, зажила. Чи могла б у голові хоча б одного українця промайнути думка, що через майже 70 років миру та спокою на наших землях лунатимуть вибухи, плакатимуть матері, вдови та сироти… Сьогодні нам доводиться проводити паралель між подіями тієї війни та сьогоденням.
6 травня восьмикласники переглянули та обговорили з вчителем історії Шевчуком Д. О. кінофільм про кримських татар «Хайтарма». 7 травня для учнів 9-11 класів продемонстровано урок мужності на тему: «Забуті імена незнаної історії». Школярі дізналися про життєвий шлях Омеляна Ковча, Івана Сєрова, Дмитра Вітовського, Артемізії Галицької, Наталії Шухевич.
Разом зі шкільною родиною спом’янули всіх тих, хто увійшов  в безсмертя у часи Другої світової  та віддав життя на неоголошеній війні на Сході України. Школярі подякували героям нашої країни, які, забуваючи про свій страх, біль та безпеку, стали на захист Батьківщини. З надією на найближчий мир та спокій привітали мужніх воїнів весняними квітами. Учасники танцювального колективу «Крок вперед» з найщирішим побажанням виконали зворушливий танець «Повертайся живим».
Так як школярі зі свого боку протягом навчального року зробили чимало для того, щоб допомогти українському війську, голова учнівського самоврядування Сметаніна А. презентувала проект «Україна починається з мене». З вірою у світле майбутнє та з найкращими побажаннями вокальна група молодших школярів виконала пісню «А я бажаю вам добра».
Якщо історія має здатність повторюватися, то хай якнайшвидше повториться Велика Перемога!


Загородня Л. Л.,
заступник директора з виховної роботи
Хотинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1







Немає коментарів:

Дописати коментар