середу, 13 травня 2015 р.

Ми хочемо без воєн жити…

Вперше у нашій державі 8 та 9 травня відзначаються як Дні пам’яті та примирення. 
Саме з цієї нагоди в Лужанському ЗНЗ І – ІІІ ст. ім. В. Орелецького відбувся захід під назвою «Ми хочемо без воєн жити…».
Учні-старшокласники запросили не тільки ветеранів Другої світової війни, -їх у Лужанах залишилося тільки четверо і за станом здоров'я вони не змогли прийти, -але й ветеранів-афганців і воїнів, які зараз повернулися із зони АТО. Ця зустріч була хвилюючою, оскільки своїми враженнями ділилися два покоління, які пізнали справжню ціну життя, вони бачили смерть поруч із собою, яка часто забирала їхніх друзів та товаришів. Випускник нашої школи  Володимир Бучацький, воїн АТО, зазначив: «Я б хотів, щоб ми не тільки відзначали 9 травня як День Перемоги у радянсько-німецькій війні, але й День Перемоги і пам'яті за полеглими  у неоголошеній війні із Росією».Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв , які віддали своє життя за рідну землю. Старшокласниками проведено флешмоб "Квітка пам’яті", а малюками заздалегідь виготовлено червоні маки - офіційний символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та віддав своє життя на сході України у боротьбі проти російської агресії, символу відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги.. Саме з цими маками пам’яті школярі  прийшли 9 травня на селищний  мітинг «1939–1945 роки. Пам’ятаємо. Перемагаємо».                           

 Завершилася ця зустріч факельним походом старшокласників та вчителів до обеліска загиблих воїнів. Але найголовніше – це те, що цьогорічні випускники звернулися до всіх жителів селища не бути байдужими, не допустити повторення страшної трагедії Другої Світової війни!!!






Немає коментарів:

Дописати коментар