середу, 13 травня 2015 р.

Ми вдячні вам за життя

9 травня відбувся урочистий мітинг з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70- річниці  Перемоги у Великій Вітчизняній війні, на який були запрошені учасники АТО, очевидці подій Великої вітчизняної війни, діти війни. Учні Драчинського навчального закладу підготували музично-літературну композицію «Ми вдячні вам за життя».


 З метою консолідації суспільства навколо ідеї захисту України, налагодження громадянського взаєморозуміння і примирення у питаннях національної історії періоду Другої світової війни у центі села Драчинці 8 травня 2015 року відбулася урочиста лінійка пам’яті на тему «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо» та покладання квітів до меморіалу з нагоди Дня пам’яті та примирення. Учні Драчинського ЗНЗ І-ІІІ ступенів Кіцманського району також мали змогу переглянути фільм «Між Гітлером і Сталіним. Україна у Другій світовій війні».
Педагогом-організатором Чорней Г.М. було організовано роботу волонтерського загону в рамках руху «Молодь – ветеранам». Учні закладу упорядкували меморіальний комплекс у центрі села та обеліски на території сільського кладовища, надавали практичної допомоги одиноким дітям війни, зокрема Кратюк Л.Й.
7 травня було організовано флешмоб «Квітка пам’яті» з одночасним виготовленням червоних маків як офіційного символу пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та віддав своє життя на сході України у боротьбі проти російської агресії, символу відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги. Учні мали змогу прикріпити червоні маки виготовлені ними самими, під час проведення урочистостей до Дня перемоги 9 травня.
Неодмінними атрибутами заходів були державні символи та патріотичні пісні у виконанні учнів Драчинського ЗНЗ.










Немає коментарів:

Дописати коментар